Közbiztonsági krízis Jamaicában: a turisták ne hagyják el szállodáikat

A brit konzuli szolgálat a sziget északnyugati részén nyaralókat arra is figyelmeztette, hogy gondosan zárják be az ajtókat és az ablakokat és jelentsék, ha gyanús mozgást észlelnének.

„A turistáknak szálláshelyeiken kell maradniuk és kijárásukat a biztonságos kerületekre kell korlátozniuk” – áll a brit konzuli szolgálat közleményében, amit a Jamaicában tartózkodó briteknek tettek közzé a kormány hivatalos honlapján. Eszerint a Montego-öbölben jelenleg vészhelyzet van, a tavalyi gyilkossági statisztikák szerint a legkritikusabb körzetben tavaly átlagban heti hat gyilkosságot követtek el.

Az Independent információi szerint St James körzetben a napokban eszkalálódtak az erőszakos bűncselekmények és gyilkosságok, rendszeresek a lövöldözések az utcákon. Az amerikai külügy is figyelmeztette az Egyesült Államok polgárait, hogy kerüljék el a Montego-öböl kritikus részeit, ahová egyébként már csak az ellenőrzőpontokon keresztül lehet be- és kijutni.

Jamaicában egy átlagos évben kétszer annyi gyilkosságot követnek el, mint az Egyesült Királyságban, ennek ellenére a szigetország a turizmus szempontjából az egyik kedvelt célpontja a brit utazóknak. Több légitársaságnak van közvetlen járata a két szigetország között, a Virgin Atlantic például Gatwickből heti háromszor indít gépet a Montego-öbölbe. Tavaly körülbelül 200.000 brit választotta Jamaicát utazása célállomásának.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez