Bemutatjuk a “Clinton-unoka” apukáját

Azt már mindenki tudja, hogy Bill és Hillary Clinton lánya, Chelsea, unokával ajándékozta meg az amerikai politikai élet nagyhatalmú házaspárját. De apjáról szinte alig hallani.

Bár az amerikai és nemzetközi sajtóban csak “Clinton-babként” emlegetik nagyszülei miatt, van neki – nahát! – egy apukája is, akiről szinte alig tesz bárki is említést. Íme, egy rövid bemutató a férfiról, akinek Bill és Hillary Clinton az általuk is sokat emlegetett lányunokát köszönhetik.
A 36 éves Marc Mezvinsky 2010-ben házasodott össze Chelsea Clintonnal, akivel már tinédzserkorában megismerkedett, de a köztük lévő kapcsolat csak egyetemi éveik alatt vált romantikussá, miután a Clinton-lány szakított akkori barátjával, és Mezvinsky “vállán sírta ki bánatát”.
Amikor tinédzserként megismerkedtek, mindketten egy demokrata párti üdülőhelyen voltak, Mezvinsky családja ugyanis szintén a washingtoni politikai élet részesei voltak. Apja, Ed Mezvinsky még 1973 és 1977 között képviselte a washingtoni képviselőházban Iowa államot, és utána is aktívan részt vett a Demokrata Párt szervezésében. 2002-ben öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek vallotta magát egy tízmillió dolláros csalásban.
Marc Mezvinsky anyja, Marjorie Margolies szintén kongresszusi képviselőként dolgozott 1992-ben, Clinton elnöksége alatt. Az NBC híradójának egykori riportere azonban nem tudta újraválasztani magát, nagyban köszönhetően annak, hogy az ő szavazatával fogadta el a képviselőház Bill Clinton adótörvényét. A Clinton-házaspár ezt soha nem felejtette el.
Mezvinsky szülei 2007-ben váltak el, és a 2010-es esküvőn anyja volt az, aki oltárhoz kísérte Marcot, akinek apja nemkívánatos személlyé vált a családban.
A rivaldafényt kerülő Marc Mezvinsky a Wall Streeten dolgozik. Egy időben a Goldam Sachsnél, mint befektetési bankár, majd a G3 Capital befektetési alapnál, mielőtt megalapította saját befektetési cégét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez