A Microsoft elindítja első szoftvertesztelő központját Afrikában

Kenya fővárosában új munkahelyeket és fejlődési lehetőséget teremt a cégóriás a fiatal afrikai informatikai mérnököknek.

A Microsoft bejelentette, hogy Kína, Lengyelország és India után negyedik külföldi tesztközpontját Afrikában indítja el, a Techno Brain Limiteddel közösen. Kenya fővárosában, Nairobiban ezzel a kontinens első szoftvertesztelő központja jön létre, ahol fiatal afrikai mérnököknek biztosítanak majd munka- és fejlődési lehetőséget. A projekt szoftverfejlesztésért felelős igazgatója, Bambo Sofola úgy nyilatkozott, hogy Kenya lehet Afrika első számú és legdinamikusabban fejlődő technológiai központja a jövőben.

000tb

A bejelentésre szervezett eseményen William Ruto, Kenya elnökhelyettese is részt vett és elmondta, hogy Kenya minőségbiztosítási és innovációs szempontból is kiemelt célponttá válik a Microsoft új tesztközpontjának köszönhetően. Ahogy arról az AfricaNews is beszámolt, a szoftverfejlesztő mérnökök a legújabb Microsoft operációs rendszerek tesztelését végzik majd el, mielőtt azok eljutnának a felhasználókhoz, így első kézből juthatnak világszinten is piacképes tudáshoz.

000tb3

A Microsoft mellett több technológiai vállalat, így a Facebook és a Google is folytatja beruházásait Afrikában, felhasználva a kontinensben rejlő, eddig még kiaknázatlan lehetőségeket.

Fotók: Twitter – Techno Brain

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez