Az elnök asszony a 12. játékos a horvát válogatottban

Az 50 éves Kolinda Grabar-Kitarovic – Horvátország első elnök asszonya – a válogatott első számú szurkolója is. Amikor a horvát válogatott továbbjutott a dánok, majd az oroszok ellen, akkor elsőként rohant be az öltözőbe gratulálni a fiúknak. Azután együtt énekelt velük a nagy siker alkalmából.

Legnagyobb sajnálatára nem vehetett részt szerdán a Horvátország-Anglia mérkőzésen, melyen drámai hosszabbításban 2-1-re győztek. Akkor volt ugyanis a NATO csúcstalálkozója Brüsszelben. Nem tudtuk nézni a meccset, csak az ünnepélyes vacsora idején örülhettünk – nyilatkozta a sajtónak az elnök asszony. Aki elmondta: a NATO csúcson hivatalosan is örvendezett azon, hogy a szervezet négy tagállama került be a legjobb négy közé: Horvátország, Franciaország, Belgium és Anglia. Theresa May brit miniszterelnököt megajándékozta a horvát válogatott 10-es mezével, míg Donald Trump a 9-est kapta.

A horvát elnök asszony kedélyesen elbeszélgetett francia kollégájával. Macron elnök kedden jelen lehetett a francia győzelem alkalmából Szentpéterváron. Vasárnap természetesen mindketten ott lesznek a Luzsnyiki stadionban, Moszkvában. Biztos vagyok a győzelemben – nyilatkozta Horvátország elnök asszonya, aki utalt rá: 5 milliósnál kisebb ország csapata eddig csak kétszer játszott döntőt a futball-világbajnokságon. Uruguay mind a kétszer győzött /1930 és 1950/. Lehet, hogy Horvátország lesz a következő?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez