Német miniszter: érvekkel kell harcolni Steve Bannon hazugságai ellen

Trump egykori kampány-főtanácsadója európai központot hoz létre The Movement (a Mozgalom) néven. Steve Bannon populista és antiglobalista programját az Egyesült Államokban alakította ki. Trump America First programja Bannon tanácsai alapján született meg.

Bannon Nagy-Britanniában támogatta a Brexitet. Méltatta a visegrádi államok szembenállását Brüsszellel. Trump egykori főtanácsadója, akinek távoznia kellett a Fehér Házból, valószínűleg Brüsszelben hozza létre a The Movement központját, hogy frontálisan támadhassák az Európai Uniót akkor, amikor jövőre Európa parlamenti választásokat tartanak.

Michael Roth az európai ügyek minisztere a német kormányban. A Die Weltnek adott interjúban felhívja a figyelmet arra, hogy semmiképp sem szabad félvállról venni Bannon kezdeményezését. Érvekkel kell harcolni vele és követőivel szemben, akik gyakran hazugságokat és álhíreket is felhasználnak a politikai harcban. Trump megnyilvánulásai mutatják: az Egyesült Államokban sokan vetélytársnak, sőt ellenfélnek tekintik az Európai Uniót, melyet szeretnének meggyengíteni. Ezt célozza a Brexit és mindazok a nemzeti – populista kampányok, melyek szembeszállnak Brüsszellel.

Németországban minden párt elutasítja Bannon kezdeményezését – kivéve az Alternative für Deutschlandot. A szélsőjobboldali párt, mely jelenleg a harmadik politikai erő a Bundestagban, érdekes elképzelésnek tartja Steve Bannon javaslatát arról az új központról, mely The Movement néven alakul meg Brüsszelben. Bannon rendszeresen konzultál az Alternative für Deutschland vezetőivel. Ugyanez a helyzet Itáliában, ahol Bannon tanácsokkal látja el a szélsőjobboldali Ligát, mely jelen pillanatban a legerősebb párt Itáliában. Matteo Salvini, a párt vezére jelenleg Olaszország belügyminisztere, aki a bevándorlási politikában igyekszik követni Steve Bannon tanácsait. A felmérések szerint a jobboldali populista pártok megerősödhetnek jövőre az Európa parlamenti választások során. Ez pedig komolyan befolyásolhatja a jövőjét egész Európának,  melyet Steve Bannon és csapata belülről akar megosztani, hogy az America First elképzelés akadálytalanul érvényesülhessen az európai kontinensen is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez