Trump apósa és anyósa amerikai állampolgár lett

Amalija és Viktor Knavs letette az állampolgári esküt New Yorkban, ahol eddig zöldkártyával éltek a First Lady jóvoltából a Trump-toronyban.

Az amerikai bevándorlási szabályok szerint legkevesebb öt évig kell valakinek zöldkártyával az Egyesült Államokban élnie ahhoz, hogy pályázhasson az állampolgárságra. Trump apósának és anyósának az ügyvédjük szerint megvolt az ötéves zöldkártyás periódusa. A First Lady hetvenes éveiben járó édesapja autókereskedő volt, szintén hetvenes édesanyja pedig egy textilgyárban dolgozott Szlovéniában.

Maga a First Lady, Melania Knavs fotómodell karriert futott be a házassága előtt. 2006-ban Einstein-vízummal jutott USA állampolgársághoz. Az Einstein-vízumot olyan külföldiek kapják, akik, mint Albert Einstein, kiemelkedőt alkottak a maguk szakmájában és ezért hasznára lehetnek az Egyesült Államoknak. A First Lady távolról sem volt olyan nagy sztár, mint Einstein a fizikában, viszont férje volt az ajánlója, aki már akkor is az Egyesült Államok egyik leggazdagabb embere volt, mint építési vállalkozó New Yorkban. Donald Trump első felesége is Európából érkezett: Ivana Trump cseh volt. Az ő lánya Ivanka Trump, aki az elnök papa tanácsadója a Fehér Házban.

Az amerikai sajtó képmutatással vádolja Donald Trumpot, aki állandóan mennydörög az amerikai bevándorlási törvény ellen. Különösen kikel azellen, hogy családtagok bejussanak az Egyesült Államokba. Az elnök szerint csakis az egyéni érdemek alapján kellene elbírálni a bevándorlási kérelmeket. Vajon Trump apósának és anyósának milyen egyéni érdemei vannak azon kívül, hogy életet adtak a First Ladynek, Melania Trumpnak?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez