Ismét videóra vették a rendőri brutalitást

Lassan kezd egészen szürreális lenni, hogy hány hír szól az amerikai rendőrök túlkapásairól. Mostanra tényleg napi rendszerességgel történik valami újabb borzasztó eset. Ez alkalommal még talán a szokásosnál is kevesebb indoka volt a rendőrnek megütni a gyanúsítottat.

New Yorkban egy fiatal fekete fiút tartóztattak le a rendőrök, amiért két másik társával együtt egy náluk valamivel idősebb, negyedik fiút ütnek fényes nappal az utcán. A CBS által készített riportot, amelyben magát az esetet is láthatjuk, itt tekinthetik meg. A felvételen azt látjuk, ahogyan három rendőr veszi körbe a fiút és éppen feltehetőleg megbilincselik. Ekkor lép be a képbe egy – később valóban azonosított – civil ruhás rendőr, aki egyből két elég nagy ütést mér a lefogott gyerek testére.
A videón lévő rendőr egyelőre felfüggesztették, ugyanis a belső vizsgálat szerint, aki így viselkedik egy védtelen, éppen rendőrkézen lévő fiatalkorúval, az nem tölthet egyetlen percet sem szolgálatban, amíg nem jártak az ügy végére.
Az Egyesült Államokban pattanásig feszült a helyzet. Rengeteg volt mostanában a tüntetés a rendőrök ellen. Elsősorban Michael Brown és Eric Garner ügye miatt mentek ki az emberek az utcára. Az pedig, hogy ilyen gyakorisággal jelennek meg felvételek arról, hogy a rendőrök még ezek után is bántalmaznak védtelen embereket, csak tovább tüzeli a hangulatot.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez