Sérti-e a nők egyenjogúságát egy szexi fenék a Lafayette áruház oldalán?

Nincs más, amivel elő tudnának állni a karácsonyi vásár idején? – érdeklődött felháborodva Párizs főpolgármester asszonyának helyettese a Lafayette áruház főnökénél.

Nem hallott még a metoo kampányról? – tette hozzá szarkasztikusan Helene Bidard asszony, aki követelte az óriásplakát levételét a híres áruház oldaláról. A főpolgármester-helyettes hivatalból háborodott fel, ugyanis ez a megbízatása a városházán: az egyenjogúság betartása a francia fővárosban.

5c13ba4e488c7b7c278b4568

Amióta Anne Hidalgo, Párizs első női főpolgármestere átvette a hatalmat a városházán, azóta ott nőuralom van. A főpolgármester tudatosan törekszik a nők helyzetbe hozására. Erre alapozza politikai karrierjét is, abból kiindulva: Párizsban a szavazópolgárok többsége nő. Kérdés persze, hogy közülük mindenki azonosul-e a metoo kampánnyal? Catherine Deneuve, a francia film koronázatlan királynője például túlzónak nevezte a kampányt, de lehurrogták, mondván: ma már más időket élünk, mint az ő fénykorában.

Mi lett a szexi fenékkel, mely az Aubade alsóneműit reklámozta? Levették az óriásplakátot, de nem azért, mert a főpolgármester helyettese tiltakozott, hanem mert lejárt az ideje. Helyébe egy női arc került: Millie Bobbie Brown. Ő Eleven a Strange Things sorozatban.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez