Börtön szexuális zaklatásért – az áldozatnak

Indonéziában a Legfelső Bíróság hat hónapos börtönre és 35 ezer dolláros pénzbírságra ítélt egy háromgyerekes családanyát, akit a főnöke szexuálisan zaklatott. Indoklás: a nő rögzítette – annak tudta nélkül – főnöke egyik ajánlatát, melyben részletesen beszámolt szexuális kívánságairól

Az ügy izgalomban tartja egész Indonéziát, ahol áprilisban elnökválasztást tartanak. Az államfő jelezte: kész az elnöki kegyelemre.

De hogy fajultak idáig a dolgok? A szerencsétlen nő könyvelőnek jelentkezett egy középiskolába,  fel is vették ideiglenes munkavállalói szerződéssel. Aztán kiderült: az iskola igazgatója csakis akkor hosszabbítja meg a szerződést, ha a nő enged a vágyainak. Nem így történt. A nő viszont felvette főnöke 15 perces ajánlatát, mely bővelkedett szexuális részletekben. A főnök, mihelyt értesült a felvételről, hívatta a könyvelőnőt és közölte: ha nem törli a felvételt, akkor ki van rúgva!

Csakhogy akkor már több tanár is kapott a felvételből az iskolában. Az iskola igazgatója végül  kirúgta a nőt, de nem érte be ennyivel. A rendőrségre sietett és vizsgálatot követelt rágalmazás címén. A rendőrség meg is indította a vizsgálatot. A helyi bíróság elé került az ügy, mely felmentette az asszonyt. Az igazgató nem állt le: a Legfelső Bíróságig ment. Mely azt az ítéletet hozta, hogy szexuális tartalmú személyes információk terjesztése miatt börtönbüntetés és pénzbírság jár az áldozatnak!

A nem túlságosan befolyásos feminista szervezetek Indonéziában felháborodtak és felkarolták a háromgyerekes családanya ügyét. Így szerzett róla tudomást az államfő is. Aki kész kegyelmet adni, de azt nem ígérheti meg, hogy megváltoztatja az igazságszolgáltatás rendjét, mely az áldozatot ítélte el egy szexuális zaklatási ügyben Indonéziában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez