Megtámadtak az AMISOM főhadiszállását Szomáliában

Nagy erejű támadást hajtott végre az al Shabab radikális iszlamista szervezet a békefenntartók főbázisa ellen Mogadishuban. A harcok során legalább heten meghaltak, köztük egy civil vállalkozó is az életét veszítette.

A támadás több órán át tartott és a lázadóknak sikerült betörniük az erődítménybe. Szemtanuk elmondták, hogy a szemben álló felek heves tűzpárbajt vívtak egymással és robbanóanyagokat is bevetettek. Az AMISOM elismerte, hogy az al Shabab harcosainak sikerült áthatolniuk a szögesdrótkerítésen és a megerősített falon, de a támadást végül sikerült visszaverniük. Az AFP információi szerint legalább 20 lázadónak sikerült bejutnia a bázisra, míg a többi támadó hátulról fedezte őket. A harcokban három békefenntartó és legalább öt lázadó meghalt. Az AMISOM később jelezte, hogy egy civil vállalkozó is az éltét veszítette. Sheikh Abdiasis Abu Musab az al Shabab katonai szárnyának szóvivője vállalta a felelősséget az akcióért és jelezte, hogy nem tűrik a külföldi megszálló katonák jelenlétét az országban.

Az AMISON békefenntartók főhadiszállása az egyik legjobban védett katonai objektum Mogadishuban, amely közvetlenül a nemzetközi repülőtér mellett van. Itt található még az brit és az olasz nagykövetség, illetve az ENSZ irodája is.           

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez