1 hónapon belül kétszer szült egy bangladesi nő

Mivel sosem volt ultrahangon, az orvosok nem vették észre, hogy két méhe van, és hogy összesen 3 gyermekkel volt terhes.

Az orvostudomány egy újabb furcsa esettel találta szemben magát, ezúttal Bangladesben. Kulna városban egy nő koraszülött kisfiút hozott a világra, majd 26 nap után újra szült – ikreket. A nő rosszullétre panaszkodott, kórházba került, amikor pedig az orvosok ultrahangvizsgálatot végeztek, megállapították, hogy két méhe van, és újra állapotos az ikerpárral. Császármetszést végeztek rajta, majd 4 nap múlva az új családtagokkal kiegészülve – egy kisfiúval és egy kislánnyal együtt – mehetett haza első gyermekéhez és férjéhez.

A második méhet és terhességet azért nem vehették észre korábban az orvosok, mivel a nőn korábban sosem végeztek ultrahangvizsgálatot. Egy szingapúri orvos, Christopher Ng szerint ez egyáltalán nem ritka, az azonban nem túl gyakori, hogy egyszerre három petesejt ért meg és lett megtermékenyítve szinte ugyanabban az időszakban – mondta az orvos a BBC-nek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez