Kecskékkel fékezik meg az erdőtüzeket Nevadában

A négylábú bozótirtók fáradhatatlanok: testsúlyuk akár 9 százalékát is képesek megenni egy nap.

A Kalifornia-szerte egyre nagyobb pusztítást végző erdőtüzek komoly fejtörést okoznak a helyi vezetőknek, hiszen a hőmérséklet évről-évre forróbb és a szárazság is növeli a kockázatokat. Nagy hangsúlyt kell fektetniük a megelőzésre, ezért visszanyúltak a természethez: kecskéket alkalmaznak.

000goat2

Nevada City alpolgármestere, Reinette Senum indította el a Goat Fund Me nevű közösségi gyűjtést, melynek lényege, hogy az adakozók kecskenyájakhoz segítik hozzá a várost. Pontosabban azok bérléséhez, jelenleg ugyanis több cég foglalkozik kecskék bérbeadásával. Az egyik az Environmental Land Management, 1200 kecskével, melyek nagy része Dél-Kalifornia városai körül teljesít szolgálatot.

000goat

A vállalkozások jól futnak, a kecskék ugyanis fáradhatatlanok: egy nap testsúlyuk 9 százalékát is megeszik. Sokkal gyorsabban és hatékonyabban végzik el a növényzet karbantartását, mint az emberek, így az erdőtüzek megfékezésében komoly jelentőségük van. Bár a munka oroszlánrészét ők végzik el, segítségük is van: egy csapat ember követi őket, akik láncfűrésszel és metszőollókkal vágják ki azokat az ágakat, melyek túl vastagok az állatoknak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez