Janukovicsról készít dokumentumfilmet Oliver Stone

Összesen négy órát beszélgetett Ukrajna előző elnökével a hollywoodi rendező Moszkvában. Erről saját Facebook oldalán számolt be, ahová két fényképet is feltett a találkozásról.

Az interjút „egy új angol nyelvű dokumentumfilmhez készítettem, amelynek producerei ukránok” – írta közösségi oldalán Oliver Stone. A film azt fogja bemutatni, hogyan döntötték meg Viktor Janukovicsot. A rendező szerint bizonyítható, hogy külföldieknek is volt közük a kijevi tüntetések áldozatainak halálához, többek között a CIA-nek.

Ukrajna korábbi elnökét az amerikai, úgynevezett „rezsimváltás 101” módszerrel váltották le februárban. Vagyis a hatalomváltáshoz csak káosz kell, így volt ez például 1953-ban Iránban, 1973-ban Chilében – írta Oliver Stone, és hozzátette: „A nyugati országok csatornái nem az igazi arcát mutatják a dolognak. A történet szürrealisztikus elferdítését közvetítik.”

Mikor az amerikai rendező novemberben Moszkvába látogatott, hogy véglegesítse új filmje, a The Snowden Files forgatókönyvét, elmondta, hogy Vlagyimir Putyinról is szívesen forgatna: „Készítenék vele interjút, hogy bemutassam azt a nézőpontot, amelyet nem akarnak hallani az amerikaiak.”

(Kép: Europress/AFP)

(Visited 23 times, 4 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez