A LATIMO Kubát, illetve a külpolitikai enyhülést üdvözölte a nemzeti ünnepenl

A kubai nemzeti ünnep az év első napjára esik, annak emlékére, a Fidel Castro vezette mozgalom 1959. január 1-én megdöntötte Fulgencio Batista diktatúráját.

A Magyar- Latin-Amerikai Egyesület, az ebből az alkalomból küldendő szokásos jókívánságokon túl az idén azt is üdvözölte, hogy a közelmúltban megkezdődött a politikai enyhülés folyamata Kuba és az Európai Unió, illetve az Egyesült Államok között. A LATIMO reményét fejezte ki, hogy ennek kiteljesedése hozzájárul  az érintett népek közötti jó kapcsolatok fejlődéséhez.

A nemzeti ünnepen Balogh Sándor elnök és a LATIMO vezetőségének többi tagja az alábbi üdvözlettel köszöntötte  Julio César Cancio Ferrer-t, Kuba Budapesten akkreditált nagykövetét.

 

 

 

„Excelentísimo Señor

Julio César Cancio Ferrer

EMBAJADOR DE LA REPÚBLICA DE CUBA

 

Señor Embajador,

Por ocasión de la celebración del día nacional de Cuba,  LATIMO le hace llegar sus sinceras felicitaciones y los mejores deseos a Usted, a todos los cubanos en Hungría  y al pueblo de su país.

 

LATIMO aprovecha esta ocasión para saludar el recién empezado proceso de acercamiento tanto entre Cuba y la Unión Europea, como entre su país y los Estados Unidos. Deseamos que los frutos de este proceso contribuyen al desarrollo de la amistad y la cooperación de nuestras naciones.

Sandor Balogh – Presidente

Tamas Toth  – Secretario General

Zsuzsa Kaszab – Miembro del Directorio”

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez