Az Etihad légitársaság és a köd

Az Egyesült Arab Emírségeket napok óta beborító köd alaposan felbolygatta a légi közlekedést az arab országban. A legtöbb repülőgép pár órás késéssel szállt fel az Abu Dhabi repülőtérről. Az Etihad légitársaság San Franciscoba és Düsseldorfba tartó járatának utasainak szenvedték meg leginkább a késést.

Az Etihad légitársaság San Francisco-i járatának fedélzetén az utasoknak tizenhárom órát (!) kellett várakozniuk, mert az egész Egyesült Arab Emírségeket és a Perzsa-öböl térséget beborította a sűrű köd. Az utasokat minden fél órában arról tájékoztatták, hogy hamarosan felszáll a gép, de ez nem történt meg, ráadásul  sem szolgáltak fel nekik sem ételt, sem italt.. A köd felszállt, de a járatnak meg kellett várnia a többi menetrend szerint induló és érkező repülőgépet.

Ilyen volt a köd
Ilyen volt a köd

Itt már mindenki veszekedett mindenkivel. Először az utasok egymással; majd a személyzet velünk; végül pedig a személyzet tagjai is egymással vitatkoztak” – írta ki a Facebookra az egyik utas, Venkatesh Pahwa. A legtöbben ugyanis a közösségi oldalakon vezették le a feszültséget és számos bíráló üzenetet írtak ki a légitársaságról. Végül több mint tizenkét óra után felszállási engedélyt kapott a repülőgép és az utasokra még egy tizenhat órás út várt San Franciscoig,amit viszont gond nélkül megtettek. A rokonok és az ismerősök kitörő örömmel és könnyekkel fogadták az elveszettnek hitt utasokat.

Nagy volt az öröm
Nagy volt az öröm

Az Etihad szóvivője a DailyMail-nek azt nyilatkozta, hogy a “légitársaság elnézést kér a szignifikáns késésért, amit a váratlan időjárás idézett elő”. Ugyanakkor szerintük a késés teljesen “kontroll alatt” volt, és visszautasították azokat a vádakat, hogy semmit nem szolgáltakvolna fel a várakozó utasoknak.

Nem ez volt az egyetlen gép, amely ilyen szörnyű késéssel jutott el a célig. Az Etihad légitársaság Düsseldorfba tartó járatának EY23 számú repülőgépének kényszerleszállást kellett végrehajtania Bécsben, mivel a gép egyik utasa akut agyi érkatasztrófát (stroke) kapott és meghalt. Ezt követően az utasok kénytelenek voltak az osztrák főváros egyik szállodájában eltölteni egy éjszakát, a személyzet ugyanis az azonnali továbbutazással túllépte volna a számára előírt munkaidőkorlátot. Harmincórás késés után végül vasárnap este leszálltak Düsseldorfban. Az ügyben nyomozást indítottak a hatóságok, hogy vajon a késés vagy esetleg a légitársaság tehető  felelőssé a hetvenhárom éves férfi haláláért.

A kép forrása: Europress/AFP

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez