Kínai fregatt Bangladesnek

A két megrendelt hadihajóból átadták a másodikat is Vuhanban- Kína kellős közepén a Jangce folyó mellett. A bangladesi flotta helyettes parancsnoka vette át a fregattot, amely jelentősen megerősíti az ország parti vizének a védelmét.

Mit tud az új kínai gyártású hadihajó, amely Banglades flottájában szolgál? A 130 tonnás csatahajó 90 méter hosszú és 11 méter széles. A fregatt 76 és 30 milliméteres hajóágyúkkal van felszerelve. Maximális sebessége 25 csomó. Vagyis járőr szolgálatra kiválóan megfelel- hangsúlyozta a gyártó cég alelnöke Vuhanban.
Banglades és Kína kapcsolatai katonai téren kiválóak voltak amikor az ország még Kelet-Pakisztán volt, de a függetlenség kikiáltása óta kissé elhidegültek. Banglades függetlenségét ugyanis India pártfogolta, Pakisztán és szövetségese, Kína ellenezte. De ez már a múlt. Ma már a megbonthatatlan kínai-bangladesi barátságot éltették Vuhanban, ahol a bangladesi flotta helyettes parancsnoka átvette a kínaiak által gyártott második fregattot is, és ezzel alaposan megerősödött Banglades parti vizének védelme …

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez