Az Afrikai Nemzetek Kupájának stadionjai

Összeszedtük azt a négy stadiont, ahol Afrika legrangosabb labdarúgó tornájának mérkőzéseit fogják lejátszani Egyenlítői-Guineában.

Estadion de Bata

Estadion de Bata

Bata az ország legnépesebb városa és itt található az ország legnagyobb stadionja is. A létesítményt 2007-ben építették és eredetileg 22 ezer ember befogadására volt alkalmas. 2011-ben a stadiont kibővítették és ezáltal 35 700 főre nőt a befogadó képessége. 2012-ben itt játszották le az Afrikai Nemzetek Kupájának nyitó mérkőzését és az egyik elődöntőt is. Az Estadion de Batában más sporteseményeket, illetve rendezvényeket is lehet tartani.

821182

Nuevo Estadio de Malabo

malabo

Malabo Egyenlítői-Guinea fővárosa, amit csak repülőgéppel lehet megközelíteni, mivel egy szigeten fekszik. Ez az ország legmodernebb városa, ahol több luxus szálloda is üzemel. Az utak tökéletesen járhatóak és az itteni stadion is újnak számít. A létesítményt 2007-ben építették fel, a batai stadionhoz hasonló multifunkcionális.  Összesen 15250 szurkoló befogadására alkalmas. Itt rendezték meg a nők Afrika Kupájának 2012-es döntőjét. A malabói stadion több első osztályú focicsapat otthonául is szolgál. Az Atlético Malabo, az Atlético Semu, a Deportivo Unidad, a Sony Elá Nguema és a Panthers is itt játssza mérkőzéseit.

821232

Estadion de Mongomo

Estadion de Mongomo

A gaboni határ közelében található Mongomo településen található, ahol körülbelül 8000 ember él. A torna kedvéért a stadion gyors felújításon esett át. A gyepet kicserélték, amit Spanyolországból hozattak. Az öltözőket és az edzőpályákat pedig felújították. A stadion 15 ezer ember befogadására alkalmas. A városban azonban nincs elegendő szálloda, de a helyi repülőtér leszállópályáját meghosszabbították, hogy nagyobb repülőgépek is leszállhassanak itt. Komoly problémát jelent azonban, hogy az városba vezető autópálya, amely összekötné Batával, nem épült meg, ezért több óráig is eltarthat, mire a szurkolók és a csapatok a városba érnek.

Nuevo Estadion de Ebebiyín

high_1408473983

Ebebiyin a kameruni és a gaboni határ közelében található. Azért esett erre a városra a választás, mert legalább autóval is meg lehet közelíteni. Körülbelül 40 ezer ember él itt. A helyi stadion pedig körülbelül 5000 ember befogadására alkalmas, de a szervezők jelezték, hogy 8000 embert is képesek fogadni a mérkőzésekre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez