Ghánáig nyúlnak a merényletkísérlet szálai

A ghánai hatóságok megerősítették azt az információt, miszerint a nigériai Umar Farouk Abdulmutallab Ghánában tartózkodott, mielőtt megpróbálta volna felrobbantani a Northwest Airlines Amszterdamból induló repülőgépét december 25-én. Abdulmutallab több mint két hetet tartózkodott az afrikai országban.

Az még mindig kérdéses, hogy a férfi mit csinált, illetve kivel találkozott Ghánában az ott töltött idő alatt. A hatóságok nyomoznak az ügyben, hogy kiderítsék Abdulmutallab tartózkodásának okát.

 

A ghánai információs miniszter, Samuel Okudzeto Ablakwa elmondta, hogy Abdulmutallab december 9-én éjjel érkezett Addis Ababából az etióp légitársaság gépével. A férfi nem viselkedett gyanúsan az ellenőrzések során, így gond nélkül beléphetett az országba. A miniszter hozzátette, ez azért fordulhatott elő, mert semmilyen információjuk nem volt a személyről.

 

Abdulmutallab édesapja korábban felhívta a nigériai, illetve az amerikai hatóságok figyelmét, hogy fia szélsőséges nézeteket vall. A brit hatóságok még 2009 májusában elutasították a nigériai diák újabb vízumkérelmét, aki Angliában érettségizett 2008-ban.

 

Forrás: African commission

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez