Látogatás a világ legöregebb, 1300 éves szállodájában

Bemutatjuk a Guinness-világrekorder szállodát. A világ legrégebbijét, melyet 705-ben építettek Japánban.

A Keiunkan szálloda Hajakavában található, Japán Jamanasi prefektúrájában, és a „világ legrégebbi szállodájaként” tartja számon a Guinness. 705-ben nyitották meg, és olyan neves vendégekkel büszkélkedhetett, mint Takeda Singen daimjó, Tokugawa Iejaszu sógun és számos japán császár.

A hotel Jamanasi prefektúra déli részén áll, buja völgyek szívében, a természet lágy ölén. A környéken számos természetes meleg vizű forrás van, ami fontos tényező a japán vendégeknek, akik imádják a fürdőket, különösen a természetben. A szobák fürdőszobájának vize szintén tiszta, természetadta gyógyvíz, melyet semmilyen mesterséges módon nem melegítenek. Kivéve persze a vécét, a szálloda teljes mértékben természetes vizet használ mindenre, ami különleges luxus minden vendég számára.

Egy riporter, Josio úgy döntött, hogy ellátogat a szállodába, és megosztja olvasóival, mit is tapasztal ott. 

A fürdők

Ahogy már említettük, a szálloda természetes vizet használ a helyi meleg vizű forrásokból, így a hotelben és a környező fürdőkben különleges élményben lehet része minden vendégnek. Josio szerint a víz minősége valóban kiváló, a kilátás gyönyörű a völgyre. A fürdők a nap 24 órájában rendelkezésre állnak.

A szálláshely

Az ősi japán épület összesen 35 lakosztályból áll. Josio meglepődött azon, hogy a szobák milyen nagyok, makulátlanok és rendezettek. Az egyetlen probléma az árral lehet: 32 ezer jen éjszakánként (kb. 65 ezer forint).

A konyha.

A vacsora kaiszeki stílusú, ami azt jelenti, hogy a vendég szobájába viszik az ételt, és ott szolgálják fel. A konyha rengeteg friss alapanyagból dolgozik, melyeket a környező vidékről szereznek be. Összességében minden étel kiváló volt.

Sajnos, Josio azt tapasztalta, hogy bár a szálloda nagyon régóta működik, a történetéről csak keveset lehet tudni. Alig van róla információs anyag, sőt, a személyzet sem tudott bővebb felvilágosítást adni. Hírnevét azonban a Guinness bizonyítja.

Reméljük, hogy egyszer fény derül a hely történeteire. Addig is, aki Japánban jár, és megteheti, ne hagyja ki a hihetetlen természetközeli élményt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez