Muszlim fiatalokat végzett ki egy amerikai férfi

Egy frissen egybekelt házaspárt és egyikük húgát lőtte le a 46 éves Craig Stephen Hicks az észak-karolinai Chapel Hillben. Egyelőre nem állapították meg, hogy mi állhat a gyilkosságok hátterében.

A 23 éves Deah Shaddy Barakat és a 21 éves Yusor Mohammad csupán négy hete voltak házasok. Az Independent szerint Deah a közeli Észak-Karolinai Egyetemen tanult fogorvosnak, és egy olyan szervezetnél végzett önkéntes munkát, ahol palesztin gyerekeken segítenek. Yusor húga, a 19 éves Razan pedig egy fotós blogot vezetett, és tavaly kezdte meg egyetemi tanulmányait.

A gyilkosságok után Hicks feladta magát a helyi rendőrségen, ahol azóta is őrizet alatt áll. A férfi Facebook oldalán ateistának és vallásellenesnek vallja magát, bár egyelőre nem volt szó arról, hogy ennek köze lehet az indítékhoz.
A gyilkosságokat lőfegyverrel vitte véghez, és az Egyptian Streets szerint úgy lőtte le a három fiatalt, mintha kivégzést hajtott volna végre.

Az áldozatoknak nem sokkal a tragédia után Facebook oldalt hoztak létre barátok és rokonok. „Segítsétek és támogassátok egymást, emlékezzetek erre a három csodálatos emberre. Sokat jelentett nekik a hitük és ugyanez a hit fog átsegíteni minket ezen a tragédián” – írták.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez