20 évet kapott egy pedofil Dél-Afrikában

A pedofil férfit egy kisfiú megerőszakolása miatt ítélték 20 év szabadságvesztésre.

Sabata Mokgwabone rendőr ezredes elmondta, hogy a súlyos bűncselekmény még 2011. november 27-én történt. Az elkövető egy kilencéves fiút erőszakolt meg. Az esetről az áldozat édesanyja értesítette a rendőrséget,majd ezt követően sikerült elkapni a középkorú férfit. Az elkövetőt először 2011. december 14-én állították bíróság elé, de a tárgyalás és az ítélethozatal évekig elhúzódott A Bloemhof Regionális Bíróság végül pár napja mondta ki az ítéletet. A pedofil férfit ennek értelmében 20 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A helyi közösségek és a rendőrség üdvözölte a bíróság döntését. A rendőrség pedig jelezte, hogy szigorúan veszi a nemi erőszakos bűncselekményeket és mindent megtesz annak érdekében, hogy megóvja a fiatalkorú gyermekeket és nőket a szexuális bűncselekményektől.

Az afrikai kontinens legfejeltebb országában  évről-évre nő a szexuális bűncselekmények száma, ami súlyos társadalmi problémát jelent. Egy anonim felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezett nők 73%-át már kiskorában megerőszakolták. A dél-afrikai kormány korábban már többször is az ígérte, hogy felveszi a harcot a nemi erőszak ellen. Konkrét lépések azonban nem születtek az ügyben. Az elkövetőknek pedig csak mintegy 7%-át sikerült bíróság elé állítani – derült ki egy 2009-es felmérésből.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez