Nyolc afrikai sorozat, amit muszáj látnia

Elfogyott minden sorozat és a legtöbb jó dologra még hónapokat kell várnia vagy már elege van a most futó műsorokból? Ezt az időszakot mindig nehéz kitölteni valamivel, amit üveges tekintettel nézhetünk órákon, sőt napokon keresztül, de szerencsére itt a megoldás: néhány afrikai sorozat, amitől garantáltan értetlenül fog magához térni vasárnap késő este, hogy hova tűnt a hétvége.

1, I of Africa

A műsor készítője Aina Fadina, aki Nigériában született, de az Egyesült Államokban nőtt fel. Az eddig két évadot megért web-sorozat lényege, hogy különböző afrikai személyiségek segítségével mutatja be a kontinens kultúráját.

2, The Pearl of Africa

Sehol sem könnyű transzneműként az élet, még a legelfogadóbb országokban is gyakran előfordul, hogy emiatt megnehezítik az ember életét. Ugandában, ahol a kormány is elítéli a melegeket, enyhe kifejezés, hogy “nem könnyű az élet.” A sorozat a 27 éves Cleopatra Kambugu életét követi és azt, hogy milyen transzneműként élni egy ilyen környezetben.

3, An African City

A műsor nagyjából az amerikai Szex és New York afrikai változata. Öt ghánai nő élményeiről szól, akik több év külföld után térnek vissza szülőföldjükre.

4, The Samaritans

Ha az African City a Szex és New York afrikai változata, akkor a The Samaritans a The Office jó értelemben vett koppintása. Ha szereti a kínos pillanatokat és kezébe temetni arcát, akkor azonnal álljon neki ennek a sorozatnak.

5, The White Folks

Nem lenne teljesen a lista, ha nem szerepelne legalább egy, a Dél-afrikai Köztársaságot bemutató sorozat rajta. A The White Folks némileg hasonlít a Modern Family-re, utánozhatatlan akcentussal és ironikus, jól megírt forgatókönyvvel.

6, African Time

A rövid, néhány perces részekből álló African Time humorral dönti meg a szokásos sztereotípiákat és enged betekintést az Afrikán kívül élő afrikaiak életébe, gondolkodásmódjába.

7, The Nairobians

Dráma, alvilág és feszültség, ezek jellemzik a The Nairobians című sorozatot, melyet David Gitonga hozott létre, aki korábban egy gengszterfilmet készített Nairobi Half-Life címmel, ami óriási elismerést kapott a nemzetközi médiától.

8, Ogas At The Top

A bábokkal készített web-sorozat senkit sem kímél, a legtöbb helyi politikust már megjelenítették valamilyen módon. A most következő második évad sem ígér mást, mint rengeteg nevetést és feketehumort, egy afrikai híresség sem érezheti magát biztonságban.

Fotó: Youtube

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez