Egy ember élte túl az algériai repülőgép szerencsétlenséget

Az algériai vezetés három napos nemzeti gyászt rendelt el az országban, miután lezuhant egy katonai repülőgép Oum al-Boughi tartományban. A szerencsétlenségben 77 ember vesztette éltetét, köztük gyerekek és nők.

Az algériai légierő Hercules C-130-as teherszállító repülőgépe Constantinébe tartott, amikor rossz időjárási viszonyok közepette egy hegynek csapódott. A repülőgépen főként katonák és családtagjaik utaztak. A mentőegységek csupán egy túlélőt találtak a repülőgé proncsai között, akit jelenleg kórházban ápolnak súlyos fejsérüléssel.

Abdelaziz Boutedflika elnök három napos nemzeti gyászt rendelt el az országban és „mártíroknak” nevezte a szerencsétlenségben elhunyt katonákat és hozzátartozóikat. Közben az algériai védelmi minisztérium jelezte, hogy egy bizottságot állítottak fel a repülőgép szerencsétlenség kivizsgálására. A minisztérium szerint a szerencsétlenséget a rossz időjárás okozta. A repülőgép ugyanis viharba keveredett, ráadásul a heves hóesés miatt a látási viszonyok sem voltak tökéletesek.

{youtube}ntO7IryNfD8{/youtube}

A katonai repülőgép a Szahara sivatagban található Tamanrasset katonai bázisról szállt fel és az 1500 km-re fekvő Constantinebe tartott. A repülőgép út közben Ouarglában leszállt, majd innen indult tovább. Az algériai Ennahar rádió azt közölte, hogy a repülőgéppel akkor szakadt meg a rádiós összekötetés, amikor Oum al-Bouaghi felett elkezdett ereszkedni a leszálláshoz. A repülőgép végül a Djebel Fertas hegybe csapódott és felrobbant.

A mostani repülőgép szerencsétlenség volt a legsúlyosabb légi baleset az elmúlt tíz évben Algériában. 2003-ban 103 ember halt meg, amikor az Air Algerie egyik Boeing 737–es repülőgépe lezuhant Tamanrasset közelében.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez