Régi antiszemita barátok találkozója Teheránban

“Nálam járt barátom Dieudonné, aki Palesztina nagy barátja is”- így számolt be Ahmadínezsád volt iráni elnök a találkozóról a kameruni-francia showman-nel. Dieudonné ellen bírósági eljárás folyik Franciaországban a terrorizmus pártolása miatt.

“Je me sens Charlie Coulibaly”- mondta és írta  a párizsi merényletek után a kameruni születésű francia showman. Charlie Coulibalynak érzem magam. Ez egyrészt gúnyolódás a Charlie Hebdo megölt munkatársain, akik azért haltak meg, mert a szatirikus lap karikatúrát közölt Mohamed prófétáról. Másrészt pedig célzás a másik párizsi merényletre, ahol egy Coulibaly nevű iszlamista terrorista egy kóser boltban zsidó túszokat mészárolt le.

Mindez persze aligha zavarja Ahmadínezsád elnököt, aki az ENSZ közgyűlésben is tagadta Izrael létét. Ehhez képest családfakutatók kiderítették, hogy Ahmadínezsád maga is zsidó származású. A két antiszemita barát nem először találkozik: 2009-ben Dieudonné pénzt kapott az akkor még hatalmon levő Ahmadínezsádtól egy filmre. Ez a palesztinok elnyomásáról szólt volna, de sohasem készült el.

A pénz viszont eltűnt. Nem ez az egyetlen gyanús pénzügye a kameruni-francia showman-nek: Dieudonné ellen a francia adóhatóság is vizsgálatot folytat. Párizs környéki házában komoly mennyiségű pénzt találtak a nyomozók. Dieudonné Svájcban él, ahol az adózás előnyösebb. A kameruni-francia showman nem érkezett üres kézzel Teheránba: átnyújtott egy kis arany szobrocskát, mely az antiszemita karjelzést, ábrázolja. Nicolas Anelkanak emiatt a karjlendítés miatt kellett távoznia az angol futballbajnokságból. Barátját, Dieudonné-t, aki akkor mellette akart tanúskodni, nem engedték be Nagy-Britanniába, mondván az antiszemitizmus a terrorizmus első fázisa.

(Fotó:GettyImges)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez