Kész van Kína vízi autópályája

Gyakran láttunk már olyat, hogy egy autópálya a víz felett húzódik kisebb szakaszokon, például öblök, folyók felett. Arra azonban kevés példát láthattunk, hogy a folyó fölött hosszában nyúlik el egy gyorsforgalmi út. Nos, Kínában miért pont ilyet ne építettek volna?

A kínai Hubei tartományban, Hsziangsan megyében a közelmúltban fejezték be egy autópályának azt a szakaszát, mely hosszában követi a folyót. A teljes sztráda körülbelül 10,5 kilométer hosszú, és a Yiba autópályára csatlakozik. A víz feletti szakasz mintegy 4 kilométeren húzódik.

aj29fesi00ap0001

A különleges megoldásra környezetvédelmi okokból volt szükség, ugyanis a vidék hatalmas és nem utolsó sorban gyönyörű hegyekkel van körbevéve. Azzal, hogy az út a víz felett húzódik, elkerülték az erdő nagy részének kivágását, illetve a környező hegyek átfúrását.

A víz felett húzódó szakasz költsége a felét tette ki a teljes autópálya költségeinek. Remek kilátást is biztosít azoknak, akik elhaladnak rajta a gyönyörű hegyekkel övezett vidéken.

aj29fg1m00ap0001

A hídról persze Kínában megoszlanak a vélemények. Vannak, akik örülnek a környezetkímélő megoldásnak, míg mások azt kérdik, mennyire lesz a híd biztonságos. Erre akkor derül fény, amikor idén megnyitják az autósok előtt.

aj29ffd500ap0001

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez