Brutális késes támadás egy amerikai iskolában

Több diák megsérült egy iskolai késelésben az egyesült államokbeli Murrysville-ben szerdán. A Franklin középiskolában egy tanuló támadta társaira, egyelőre nem tudni, miért. Helyi hírforrások szerint legalább húsz sérült van, volt, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba.

A késelés helyi idő szerint szerda reggel 7 óra után pár perccel történt – olvasható a tudósításban.

Úgy tudni, egy tizedik évfolyamos fiatalember ragadott kést, egyelőre nem tudni, miért. A rendőrök már őrizetbe vették, és megkezdték a kihallgatását.

Az AP hírügynökség szerint több mint húsz tanuló sérült meg, de nem mindegyiknek vannak szúrt sebei, 14 és 17 év közötti diákokról van szó.

A helyszínre három mentőhelikoptert és több mentőkocsit küldtek.

A közeli általános iskolából hazaküldték a diákokat. A középiskola tanulóit biztonságba helyezték, őket nem engedik ki, amíg rendőrök át nem vizsgálták az iskolát. A diákokat később busszal viszik haza. Az intézmény azt kérte, hogy senki se akadályozza a környék közlekedését.

A Monroeville-ban található Forbes kórház orvosa a CNN-nek azt mondta: hét fiatalt vittek be hozzájuk szúrt sebekkel, egyebek mellett a hasukat, a mellkasukat és a hátukat érték szúrások. A sérülések egy része életveszélyes volt. Egy felnőttet is elláttak a kórházban az iskolából.

Murrysville nagyjából 25 kilométerre keletre található Pittsburghtől, Pennsylvania állam második legnagyobb városától. A késelés a Franklin Regional High Schoolban történt, az intézmény kampuszához két másik oktatási intézmény is tartozik, köztük egy általános iskola.

Az iskola honlapján is olvasható már egy rövid értesítés a késelésről. Ebben egyebek mellett azt írják, hogy a kampusz területét kiürítették, a középiskolásokat pedig egy másik épületbe menekítették át. A diákokat kizárólag úgy engedik haza, ha a szüleik értük mennek, és távozás előtt regisztráltatják magukat. A hírek szerint a szülők egy része már az iskolánál van.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez