Kerekek közt bújt el az Afrikába vágyó fiú

“Mindig arról beszélt, hogy vissza akar térni Afrikába, ahol a nagyszülei élnek” – mondta a kaliforniai Santa Clarában élő apa a Voice of Amerika amerikai rádióban.

A fiút jelenleg kórházban kezelik Hawaiin.

A tinédzsert a kifutópályán fedezték fel Hawaii második legnagyobb szigetének, Mauinak a repülőterén. Nem volt nála semmilyen okmány.

A fiú egy családi vitát követően szökött el otthonról. A kaliforniai San José repülőtér térfigyelő kamerájának felvétele is megerősítette, hogy a kerítést átmászva jutott el a Hawaiian Airlines légitársaság 45-ös számú járatának gépéhez, és vasárnap reggel elbújt a kerekek között. A repülőgép a Csendes-óceán felett 11 ezer 500 méteres magasságban haladt, a fiú a hideg és oxigénhiányos közegben élte túl az utazást. Az ötórás út nagyobbik részében nem volt eszméleténél. Amikor kikérdezték, nem is emlékezett az utazás körülményeire.

Apja elmondása szerint a fiú gyermekkora egy részét Szomáliában töltötte, oda vágyott vissza. Az iskolában nehézségei voltak, valószínűleg ez vezetett a tinédzser szökéséhez.

A hatóságok nem emeltek vádat ellene, és átadták az ügyet a helyi gyermekvédelmi szolgálatnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez