Egyre több a szexuális zaklatás az amerikai egyetemeken

Az elmúlt időben, több egyetemen történt szexuális bűncselekmény látott napvilágot, most találtak pár okot, hogy vajon miért nőhetett meg az ilyen esetek száma.

Az Oktatási Minisztérium jelentéséből kiderül, hogy 2001 és 2011 között az egyetemen történő szexuális támadások száma csaknem 50%-kal, 2200-ról 3300-ra nőtt. – jelentette a Time. Ugyanakkor minden más, egyetemen történő bűncselekmény száma csökkent. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy növekedett az elkövetések száma, lehet, hogy az áldozatok lettek bátrabbak és jelentették esetüket a hatóságoknak.

A számokból kiderül, hogy 10 ezer tanuló közük minden második szexuális zaklatás áldozatává vált 2011-ben. – mutatott rá a Business Insider. A Newser online hírportál honlapján nagy vitát váltott ki a cikk a hozzászólók között, nagyon sokan úgy gondolják, hogy az, hogy 10 ezer diákból minden második áldozattá válik egyszerűen nem lehet igaz. Valaki pedig azzal érvel, hogy az “egyetemen a diákok igen nagy száma sokat bulizik és iszik, visel lenge öltözetet így könnyen megeshet, hogy áldozatokká válnak.”

Áprilisban is kiderült egy ilyen eset: “Nagyon jó, hogy az áldozatok egyre bátrabbak és jelentkeznek a rendőrségen.” – mondta egy ügyvéd, majd hozzátette, hogy: “Az áldozat túl sokáig magában tartotta, de most már megkapja a szükséges segítséget.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez