A republikánusok meg vannak elégedve az Obamacare-rel

A republikánusok többsége, akik nemrég kötöttek biztosítást, meg vannak elégedve az Obama care-rel, derül ki egy új felmérésből.

Az új felmérést csütörtökön tette közzé a Commonwealth Fund, amelyből az is kiderül, hogy az újonnan regisztrált republikánusok közül 75% teljesen boldog és meg van elégedve. Összességében az emberek 77% mondta azt, hogy elégedettek az új rendszerrel.A felmérés szerint a munkaképes korú felnőttek között a nem biztosítottak aránya visszaesett 15%-ra – ez 2013 szeptemberében még 20% volt – ami azt jelenti, hogy körülbelül 9 és fél millió ember szerzett biztosítást azóta.

A fiatal felnőttek (19-34 év közöttiek) 18%-ának nincs jelenleg biztosítása, ez 2013-ban még 28% volt. A latin-amerikaiak között is javult a biztosítottak aránya, 23%-uknak nincs jelenleg biztosítása, 2013-ban még 36%-uknak nem volt.

Ám nem csak pozitív dolgok derültek ki. A HuffPost jelentése szerint a legalacsonyabb jövedelműek közel egy harmada továbbra sem biztosított. Ez az arány gyakorlatilag semmit sem változott, még akkor sem, ha több millióan szereztek biztosítást az utóbbi években.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez