Amerika legdrágább szálláshelye – VIDEÓVAL

Bármilyen meglepő, az USA legdrágább luxusszállodája nem valamelyik metropoliszban vagy kaszinóvárosban, hanem egy montanai farmon van.

Az Amerikai Egyesült Államok kedvelt turisztikai célpont, és az odaérkező vendégek minden árkategóriában találhatnak maguknak szállást. A Luxury-Hotels.com nevű honlap arra volt kíváncsi, hogy az idei nyári szezonban melyik luxusszállodában kell a legtöbbet fizetni egy éjszakáért, ezért összehasonlították egy kétszemélyes szoba 2014-es átlagárait.

A válasz a laikusok számára elég meglepő, ugyanis nem valamelyik nagyváros, például Los Angeles, New York, Chicago vagy Las Vegas egyik luxusszállodáia végzett az élen, hanem a montanai Ranch at the Rock Creek. A Sziklás-hegységben található Philipsburg közelében, egy vadregényes farmon kényelmes nyaralóépületeket, úgynevezett cottage-okat lehet bérelni egyetlen éjszakára átlagosan 2385 dollárért, vagyis megközelítőleg 530 000 forintért. A szép összegért cserébe a turisták élvezhetik a háborítatlan természetet, a friss levegőt, kipróbálhatják a cowboy életmódot, a rodeót és vadvízi horgászatot, őshonos állatokat nézegethetnek, sőt korabeli postakocsin is utazhatnak.
{youtube}lK31OzltWiA {/youtube}
A lista második helyén a New York állambeli Lake Placid egyik szállodája, a The Point került a 2138 dolláros (kb. 470 000 forintos) átlagárával, míg a harmadik helyen szintén egy montanai szálláshely, a The Resort at Paws Up szerepel, amely Greenough-ban található. Itt egy éjszaka ára 1847 dollár (kb. 400 000 forint).

A legdrágább amerikai szálláshelyek listájának első húsz helyén meglepő módon többségében nem hotelek, hanem luxusfarmok szerepelnek például Utah, Wyoming, Vermont, Colorado, Arizona, Nevada és Kalifornia államokban. A 17. helyre került a világhírű New York-i Ritz-Carlton Central Parkszálloda, ahol egy éjszaka 874 dollárba ( kb. 194 000 forintba) kerül, míg a Las Vegas-i SKYLOFTS at MGM Grand a lista 19. helyén végzett a maga 864 dolláros (kb. 190 000 forintos) éjszakánkénti átlagárával.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez