Meglátogatta családja az ebolás orvost

Rick Sacra a harmadik amerikai, aki ebolával fertőződött meg, a férfit most egy nebraskai kórházban kezelik, ahol felesége és fia egy rövid időre meglátogathatta.

Felesége Debbie Sacra elmondta, hogy nagy megkönnyebbülés volt látni férjét, igaz természetesen nem érhettek egymáshoz és beszélni is csak video kapcsolaton keresztül tudtak. A férfi helyzete egyelőre változatlan, tehát fertőzött, de stabil az állapota.
Sacra közvetlenül nem kezelt ebolás betegeket, csak szüléseket vezetett le, így egyelőre nincs tisztázva hogyan is kaphatta el a betegséget.
Eddig körülbelül 2100 ember halt meg az eddigi legsúlyosabb ebolajárványban, ami Guineában, Libériában és Sierra Leonéban szedi főleg áldozatait.
A korábban felhasznált ZMapp nevű kísérleti gyógyszer, amelyet már hét betegnek adtak, elfogyott, így Sacra esetében maradnak a hagyományos kezelési technikák, de gondolkoznak olyan kísérleti eljárásokon is, mint az ebolát túlélt betegek vérének felhasználása.
Debbie Sacra egy nyilatkozatban megköszönte a kórháznak és az ott dolgozóknak a segítséget és elmondta, hogy “ne felejtsük el, hogy mi történik Nyugat-Afrikában, jelenleg ez a legfontosabb.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez