Mintha ma történt volna…09.16.

1956. szeptember 16-án született David Copperfield, születési nevén David Seth Kotkin, amerikai illuzionista.

A Forbes magazin szerint a világ kereskedelmi szempontból valaha volt legsikeresebb bűvésze. Harmincéves pályafutása alatt 21-Emmy díjat nyert, 11 Guinness-rekordot tart, csillaga van a Hollywoodi hírességek sugárútján.. Pályafutása során több mint 40 millió jegyet adott el és összesen több mint 3 milliárd dollárt keresett, amivel minden idők legsikeresebb egyéni előadója.

12 éves korában az amerikai bűvészek társasága legfiatalabb tagjaként a köreibe fogadta. 16 évesen pedig a New York-i egyetem adjunktusaként oktatta a Varázslás művészete nevű kurzust.
A The Magic of ABC, Starring David Copperfield című tévéműsorában minden egyes alkalommal új illúziókat mutatott be, élő közönség előtt, kamera-trükkök nélkül. Egyszer például eltüntetett egy repülőgépet, másszor pedig magát a New York-i Szabadság-szobrot – a helyszínen lévők és több millió tévénéző nagy ámulatára. Emlékezetes műsora volt még a Kínai Nagy Falon való átsétálása, a hírhedt Alcatraz nevű börtönből való szökése, a Niagara-vízesésnél végrehajtott szabadulása, vagy a híres Orient Express egyik kocsijának eltüntetése is. Legutolsó tévés kiadásai között voltak a Tűztornádó és a Repülés című műsorok.
Alapított egy múzeumot is, The International Museum and Library of the Conjuring Arts néven. Itt található a világ legnagyobb, bűvészettel kapcsolatos gyűjteménye: körülbelül 80 000 tárggyal, köztük Houdini világhírű víztartályával, Edison-féle viaszhengerrel rögzített egyetlen ismert hangfelvételével, és a modern bűvészet atyjaként emlegetett Robert-Houdin körfűrészével.
Megkapta többek között az amerikai Kongresszusi Könyvtár Élő Legenda-elismerését, valamint elnyerte az Évszázad Bűvésze és a Millenium Bűvésze díjakat is.
Elért eredményei közül legbüszkébb a Project Magic elnevezésű programjára, amely a bűvészetet terápiaként használja fel 30 ország 1000 kórházában. A betegek a kézügyességüket, koordinációs és kognitív képességeiket nyerhetik

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez