46 éve ellopott ’67-es Jaguart találtak meg Los Angelesben

A klasszikus sportkabriót New Yorkban lopták el egy ügyvédtől, aki azóta is gyászolta a gyönyörű kétüléses Jaguar E-type-ot.

“Nagyon sok nagyszerű autóm volt azóta, de egy sem volt olyan szép” – mondta el a 82 éves Ivan Schneider, akinél ugyan csak fél évig volt az autó, miután megvette és mielőtt ellopták manhattani lakása elől, annyira a szívéhez nőtt, hogy soha nem tudta elfelejteni – írta a Los Angeles Times.

Így amikor augusztusban felhívta lous Koven különleges ügynök a a biztosítási csalásokkal és autólopásokkal foglalkozó NICB (National Insurance Crime Bureau) ügynökségtől azzal, hogy megtalálták a 46 évvel korábban ellopott Jaguarját, nem is merte elhinni a dolgot. “Azt hitte, valamilyen átverés lesz” – mondta el Koven.

Azonban nem volt átverés. A sportkabriót tényleg megtalálták, mégpedig valószínűleg az utolsó lehetőséget kihasználva. Az 1967-es Jaguart ugyanis egy teherhajón találták meg egy konténerben, négy másik lopott autóval együtt. A hajó Hollandiába indult volna.

A Times cikke szerint Schneider ötezer dollárért vásárolta meg a mára már legendássá vált Jaguar E-type-ot -amit az Egyesült Államokban XK-E néven forgalmaztak – miután megnyert egy nagy pert. Elmondása szerint ez volt az első igazán jó autója, és egyben a kedvence is. Azonban mindössze fél évig élvezhette vele a hajnali száguldásokat, mielőtt ellopták.

Jelenlegi állapotában a Jaguar nagyjából 23 ezer dollárt ér, de a típus egyes jó állapotban lévő darabjaiért százezer dollárt is le lehet kérni. Schneider azt tervezi, hogy New Yorkban restauráltatja az autót, ami szerinte nagyjából százezer dollárjába fog kerülni. És alig várja, hogy újra a volánja mögé ülhessen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez