Agyonlőtték a polgármestert


A felesége lőtte le Daniel Crespot, Los Angeles egyik külvárosának, Bell Gardens-nek a polgármesterét. A nőt letartóztatták, de azután vádemelés nélkül szabadon engedték.

A lövöldözés a család otthonában történt, mikor egy családi vitát próbált a házaspár 19 éves fia megakadályozni. Egy idő után a fiuk összeverekedett az apjával, és a polgármestert ekkor érték a törzsén a lövések, amiket a felesége adott le. A férfit korházba szállították, de ott belehalt a sérüléseibe.
A helyi rendőrfőnök a nyomozásra való tekintettel csak kevés részletet árult el a történetből. Elmondása szerint nem találtak kapcsolatot a gyilkosság és a város hivatalos ügyei között, így meggyőződésük, hogy a tragédia kiváltó okai a családon belül keresendők. A polgármester feleségét egyelőre vádemelés nélkül engedték szabadon. A nyomozást átveszi a Los Angeles megye kerületi ügyészi hivatala.
Daniel Crespo New Yorkban született és nőtt fel. Brooklynban járt iskolába, itt ismerkedett meg későbbi feleségével is, akit 1986-ban vett feleségül. 2001-ben választották a túlnyomóan spanyolajkúak által lakott Bell Gardens-i városi tanács tagjává, 16 km-re, délkeletre Los Angelestől.
Ricardo Lara, az állam szenátora kiadott egy nyilatkozatot, melyben kinyilvánította a részvétét, és megdöbbentőnek nevezte a tragédiát. Elmondása szerint Crespo köztiszteletben álló tisztviselő volt, aki minden idejét és erejét a városrész szolgálatába állította.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez