Obamának legalább ezért jól jött az Iszlám Állam és az ebola

Tökéletes ürügyet kapott az amerikai elnök arra, hogy miért nem kampányol aktívabban a demokrata jelöltek oldalán az időközi választásokon.

Az Egyesült Államok elnökének nagyon sok a dolga, ezért egyszerűen nem ér rá azzal foglalkozni, hogy választási gyűléseket tartson –  jelentette ki Eric Schultz elnöki szóvivő, amikor újságírók azt kérdezték tőle: nem furcsa-e, hogy Barack Obama két héttel az időközi választások előtt szinte egyátalán nincs is jelen a hajrájába érkezett kampányban. A Fehér Ház közlése szerint az Iszlám Állam előrenyomulása, valamint az Ebola megjelenése amerikai földön olyan sok feladatot ró az elnökre, hogy alig marad ideje az időközi kongresszusi választásokkal foglalkozni.

A Time cikke szerint Obama mindössze hét kampányrendezvényen vesz részt a november negyedikei választások előtt, és abból az egyiket már meg is tartotta hétfőn, Chicagóban. Ráadásul csak egy szenátusi demokrata jelölt, a michigani Gary Peters oldalán fog megjelenni, aki viszont magabiztosan vezet a közvélemény-kutatási adatok szerint. Obama inkább kormányzói posztra pályázó demokrata politikusok mellett kampányol.

És ennek a demokrata szenátusi jelöltek örülnek is, hiszen az elnök megítélése rendkívül rossz, és sok demokrata jelölt pont azzal próbál szavazatokat szerezni – főleg az ingaállamokban -, hogy milyen sok kérdésben nem ért egyet Obamával és milyen távol áll tőle. Így az elnököt nem is nagyon hívják, hogy menjen segíteni a kampányban. A Fehér Háznak tehát kapóra jött az Ebola és az Iszlám Állam, mert így  tényleg jó indok van arra, miért nem látni Obamát a kampánykörúton.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez