Ledobta egy hídról hatéves autista fiát egy oregoni anya

Egyelőre nem tudni, mi vezette fia megölésére Jillian McCabét, aki közösségi oldalakon osztotta meg a nagyvilággal küzdelmét autista gyermekének nevelésével.

A 34 éves nő hétfőn késő este jelentette a rendőrségen, hogy egy hídról a Yaquina-öböl vizébe dobta hatéves kisfiát, Londont, aki súlyosan autista volt – jelentette az NBC. A nőt a helyszínen letartóztatták, és emberölés vádjával indítottak eljárást ellene. A parti őrség szóvivőjének közlése szerint a kisgyerek holttestét kedd hajnalban találták meg, miután bejelentés érkezett, hogy egy testet látni a Yaquina Bay Bridge közelében.
Egyelőre nem lehet tudni, hogy a 34 éves anya miért ölte meg a fiát. Rokonok az NBC Newsnak azt állították, hogy Jillian McCabe nem lehet eszénél, amikor ledobta a fiát a hídról. Elmondásuk szerint mentális problémái voltak, miután nemrég kiderült, hogy férje Scleroris Multiplexben szenved, majd nem sokkal később meghalt édesapja. Elmondásuk szerint mindent megtettek, hogy megkapja a segítséget, amire szüksége volt, de ezek szerint az nem volt elégséges.
Egy rokon elmondása szerint az anya utalt arra, hogy kárt tehet saját magában, de arra senki sem gondolt, hogy Londont is bántaná. Egybehangzó véleményük szerint nagyon szerette gyermekét, akivel mindig nagyon türelmes és nagyon törődő volt.
Jillian, és férje, Matt McCabe a közösségi oldalakon – a Facebookon, a YouTube-on és a Google plusszon osztotta meg a nagyvilággal, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdeniük autista gyermekükkel, majd a férfi betegségével. Az anya támogatási oldalt is nyitott, adományokat várva, közölve, hogy segítségre van szüksége, hiszen egyedül kell ellátnia fiát és már férjét is.
London nagybátyja az NBC-nek kijelentette: reméli, hogy eset felhívja a közvélemény figyelmét arra, hogy milyen kevés segítséget kapnak az Egyesült Államokban a mentális problémákkal küzdő emberek. “Tragikus következményei vannak annak, ha az emberek nem kapják meg a segítséget, amire szükségük van” – jelentette ki a férfi.

Fotó: NEWPORT POLICE DEPARTMENT

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez