Így lehet meggyőzni az embereket, hogy nem az ördög műve a melegházasság

A recept egyszerű: a legnagyobb hatás eléréséhez szükség van egy olyan házalóra, aki meleg, de ez első blikkre nem derül ki róla. Ugyanis ha elbeszélget valakivel 20 percet, nagy arányban megváltoztatja a korábbi, negatív és elutasító véleményét, sőt hosszútávon is megmarad a korrigált látásmód.


Egy Los Angelesben készült kutatás azt mutatta ki, hogy a nyíltan meleg házalók sokkal jobb eredményt érnek el az embereknél, akik amúgy ellenzik a melegházasságot. Sőt, itt nem áll meg a dolog, ugyanis azoknak is megváltozott valamelyest a véleménye, akikkel konkrétan nem beszéltek, csak az ajtót nyitó személy közvetlen közelében élnek.

A kutatás eredménye két szempontból is különlegesen érdekes. Az első természetesen az, hogy óriási eredményeket lehet így elérni a homofób lakossággal szemben, a másik pedig, hogy a témában készített felméréseknek teljes mértékben ellentmond. Általában szinte lehetetlen megváltoztatni az emberek véleményét, amelyekhez makacsul ragaszkodnak és eddig minden információ ezt támasztotta alá. A kutatás vezetői annyira meglepődtek, hogy megismételték az egészen, de ugyanaz jött ki.

A beszélgetés nagyjából arról szólt, hogy a házaló arra kérte a vizsgálati személyeket, gyűjtsenek minél több pozitívumot a házasságról. Ha a házaló meleg volt, akkor ezután elmondta, ő is szeretné megélni ezeket a pozitívumokat. A kísérletet lebonyolítók egy része pedig nem volt meleg, ők egy közeli rokonukról beszéltek, aki viszont igen. Ez a csoport jelentősen alacsonyabb számokat produkált.
“Valamiért nagyon meggyőző az emberek számára, ha egy, az általános sztereotípiáktól eltérő homoszexuális személy kampányol a melegházasság mellett” – mondta el a kutatás vezetője, Micahel LaCour.

Fotó: Europress Getty Images

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez