Barisimogató kávézó Dél-Koreában

Japán több száz állatkávézónak ad otthont, ugyanis a cukiság hazájában a macskák, nyulak, sőt baglyok igen népszerűek a teát, kávét iszogató vendégek körében. Ide járnak azok, akik otthon nem tarthatnak háziállatot. Dél-Koreában már báránysimogató kávézó is van.

Dél-koreai vendéglátósok azokra is gondoltak, akik nem csak a kutyákat, macskákat szeretik, hanem a bárányokat. A twitteren megosztott képeken jól látszik, hogy milyen népszerű lehet egy olyan hely, ahol barikkal játszhatunk, ameddig akarunk.

Thanks Nature Cafe Szöulban található, ahol a gyapjas állatok állítólag sok vendéget vonzanak. 2011 óta működik, de idén különösen népszerű lett, megkezdődött ugyanis a kecske éve. Bár a kecske nem bárány, de attól még lehet erre fogni a nagy érdeklődést.

„Ők igazi birkák, nem csak show-elemek. A látogatók megérinthetik őket, és enni is adhatnak nekik” – mondja Kwang Ho-lee, a kávézó tulajdonosa, aki maga törődik a bárányokkal. Szorgalmasan tisztán tartja környezetüket, sétáltatja őket, hogy aktívak és egészségesek legyenek.

Sajnos, ellentétben a macska- vagy nyúlkávézókkal, ahol a szőrös kis állatok egész évben kószálnak, a bárányok csupán a hideg évszakban tudnak velünk iszogatni kellemes délutánokon. Az állatok nyáron egy farmon vannak.

Bár nálunk a bárányok még hallgatnak, Budapesten mi is találkozhatunk macskákkal a CatCafe-ban. A kérdés már csak az, hogy mi jön ezután? Mikor lehet Japánban vagy Koreában ló, zsiráf, róka, vagy orrszarvú kávézóba menni?

Jöjjenek a Facebook-képek és a videók:

barany03
Kwang Ho Lee

barany01 barany02

 

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez