Ha szereted a gyereked, vidd a Lubjankára!

Mit szólna, ha az Andrássy út 60-al hirdetnének tízévesek egy játéküzletet? Valami hasonló történt Oroszországban, a reklámokat már törölték.

Alekszandr Szolzsenyicin, Raul Wallenberg, Esterházy János – csak néhány név, akiket a szovjet titkosszolgálat fogva tartott a moszkvai Lubjanka téren. A hajdan a KGB központjaként működött  rettegett épület a főváros szívében áll,  jelenleg  a Föderációs Biztonsági Szolgálat (FSzB) székháza.

A közelben található az egykori központi játékbolt, a Gyétszkij Mir. A hatalmas áruházat 2008-ban felújítás miatt bezárták és az eredeti tervek alapján három év múlva nyitották volna újra. A gazdasági válság okozta tulajdonosváltás miatt azonban ez mostanáig húzódott. Az új tulajdonos, a Gals-Development már elkészítette a megújult gyermekbirodalom reklámját, amely azonban igen ízléstelenre sikeredett.

A meduza.io hírportál beszámolója szerint három kisfilmmel hirdettek volna. Ezekben gyerekek vallatással, zsarolással, hazugságvizsgálóval győzködik „viccesen” a szüleiket, menjenek el az új játékboltba. A végső szlogen: „Szereted a gyereked? Vidd a Lubjankára!” A három reklám már nem érhető el az áruház Youtube-csatornáján. A lent látható verziót Rusztem Adagamov orosz blogger Facebook oldalán értük el.

Kép: A Lubjanka (MJ)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez