Budapesti nagykövetségre nincs, ezekre viszont van pénz Ausztráliában: 11 meglepő dolog a költségvetésben

Az angol nyelvű news.com.au hírportál egy érdekes listát tett közzé az ausztrál költségvetésről. A korábban szufficites, azaz többletet mutató büdzsé 18 milliárd dolláros deficitbe csapott át, mely komoly megszorításokat követel. Ennek egyik áldozata a budapesti nagykövetségük is. Lássuk, milyen meglepő tételek szerepelnek a költségvetésben!


1. Az Adelaide Reptér Zajmentesítése: 5 millió dollár. Tulajdonképpen ennek a programnak a keretében egy közeli ortodox templomot hangszigetelnek.

2. 9,9 millió dollár az internet népszerűsítésére az idősek körében. Egy négy éves projekt során speciális kioszkok (darabja 2000 dollár) segítségével kívánják megismertetni a netet az idősebb generációval.

3. Az univerzum megismerésére alkalmas teleszkópok építése 188 millió dollárért.

4. 5,4 millió dollár a Norfolk Sziget Reformcsomagjára. Tulajdonképpen ez a helyi szemétszállítási gondok megoldását takarja.

5. 7,3 millió dollár a választási regisztráció ösztönzésére és információs kampányra. Idén választások lesznek az országban és a döntéshozók szeretnék, ha minél többen vennének részt. Igen ám, de arra valószínűleg nem gondoltak, hogy Ausztráliában kötelező a részvétel a választásokon.

6. A The Conversation nevű hírportál támogatására 2 millió dollár.

7. A canberrai alsóház épülete idén lesz 25 éves, ennek megünneplésére is van elkülönített összeg, igaz mindössze 0,1 millió dollár.

8. A miniszterelnöki palota felújítása.

9. 7,6 millió dollár az alsóház épületének biztonságosabbá és komfortosabbá tételére: magyarán korlátok és tetőablakok.

10. Írország, az Egyesült Államok és Zimbabwe valószínűleg örül, hogy már csak két évet kell várni és megrendezik Ausztráliában a Krikett Világbajnokságot, amire már idén költenek 14,5 millió dollárt.

11. 2,5 milliárd (!) dollár az ABC (Australian Broadcasting Corporation- ausztrál közszolgálati adó) támogatására, 129,4 millió dollár a minőségjavításra az elkövetkezendő öt évre és 90 millió dollár egy új melbournei épület felhúzására.

Kép: frugalmonkey.com

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez