Tízezrek várnak óvodára Csecsenföldön

A harcok sújtotta kaukázusi területen nagy problémákat okoz az iskola előtti oktatás. Idén májusig 4100 új férőhellyel bővítik az óvodákat.

A köztársaság Oktatási Minisztériumának tavalyi adatai szerint Csecsenföldön 260.000 óvodás korú gyermek él, ebből 38.000 várólistás. Az óvodai beiratkozás komoly problémát jelent a szülőknek. Általában két megoldás létezik, az egyik az évekkel korábbi jelentkezés, a másik a pénz, körülbelül 15.000-20.000 rubelért (93.000-124.000 Ft) már felvételt lehet nyerni.
A korábbi harcokban rongálódtak meg az óvodák. Ramzan Kadirov elnök, egy februári Instagram posztjában leírta, A háború szinte az összes óvodát tönkretette Csecsenföldön. Föderációs, központi és magán támogatásoknak köszönhetően intenzív építkezésekbe kezdenek.
A köztársaság vezetésének Iskola előtti nevelésért felelős bizottságának elnöke, Aszlambek Dzsunajdov március eleji bejelentése szerint körülbelül 30 óvodát építenek, illetve újítanak fel az idén, így biztosítva 4100 új férőhelyet a gyerekeknek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez