Meghekkelték az orosz köztévé honlapját

Több hacker-támadás érte az orosz állami televízió Egyes Csatornájának hivatalos honlapját csütörtökön – közölte a csatorna, azt állítva, hogy az első behatolást bizonyosan Ukrajna területéről követték el.

A támadás összefüggésben lehet a Viktor Janukovics ukrán elnök februári megbuktatása után kialakult orosz-ukrán konfliktussal, miután az orosz állami média azóta propaganda hadjáratot folytat az új kijevi vezetők ellen. Ukrán médiakonszernek vezetői március 3-án nyílt levélben kérték az orosz tévéállomások vezetőit, hogy tudósítsanak objektíven az ukrajnai eseményekről.

A Pervij Kanal orosz szórakoztató csatorna sajtószolgálata a délutáni, második támadás után arról tájékoztatott, hogy weboldaluk (1tv.ru) működését helyreállították, de az oldal moszkvai idő szerint este 8 órakor továbbra is elérhetetlen volt.

Napközben hasonló, túlterheléses támadás (DDoS) bénította meg az Orosz Állami Rádió- és Televíziós Társaság több más internetes felületét is.

Közleményében a Parvij Kanal azt írja, hogy a támadás elkövetője az Anonymous Caucasus hacker-csoport lehetett. A csoport Twitter-blogján megjelent ugyanis egy olyan bejegyzés, hogy a tévé honlapját sikerült működésképtelenné tenni.

Ugyanez a kaukázusi csoport dicsekedett el korábban a szíriai kormány és a Lifenews.ru weboldal elleni támadásokkal. Ez utóbbi szolgáltatásait február 20-án tették elérhetetlenné.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez