Rekordot állított az orosz pilóta a Forma1-ben

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon 10. helyen ért célba Danyiil Kvjat. Ő a legfiatalabb pontszerző helyen végzett pilóta.

Nem biztos, hogy igaza volt Jason Button-nak, amikor tavaly októberben szkeptikusan fogadta a 19 éves Danyiil Kvjat csatlakozását a Forma1 mezőnyéhez. A világbajnok még néhány év tapasztalatszerzést javasolt az orosz pilótának.
A Toro Rosso azonban nem hallgatott az intésre és útnak indította Kvjatot a mai szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. Az eredményeket látva, jó döntésnek bizonyult. A tegnapi időmérő edzésen 8. helyen végzett a fiatal versenyző, aki Twitter üzenetében fejezte ki örömét és elárulta, kiadós alvással készül a másnapra. Végül nemhogy jól teljesített a mai futamon, de ráadásul még rekordot is állított. Ő a legfiatalabb (1994. április 26-án született) pontszerző pilóta, a 10. helyre érkezve egy pontot szerzett az összesítő táblán.
Az Ufából származó fiatal reménység 2002-ben kezdett versenyezni, első győzelmét 2005-ben szerezte. Jelenleg Rómában él családjával, szabadidejében focizik, síel és az ufai hoki csapatnak szurkol. Hogy a mai eredmény csak szalmaláng-e, vagy Button tényleg tévedett, kíváncsian figyeljük.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez