Őrizetben az ukrán gázvállalat vezetője

Az ukrán hatóságok őrizetbe vették a Natfohaz ukrán állami gázvállalat igazgatóságának elnökét – ezt Arszen Avakov belügyminiszter közölte pénteken a Facebookon. A gáziparban történt korrupciós ügyekkel kapcsolatban vitték be Jevhen Balukilt.

A belügyi hatóságok által vizsgált három ügyben összesen körülbelül négymilliárd dollár kárt okoztak “bűnszövetkezetek” az államnak, de ez még messze nem az összes gyanús művelet, amelyről a nyomozók tudomást szereztek – írta a belügyminiszter.

Közben volt miniszterek ellen is vizsgálatokat indítottak. Avakov pénteken beszámolt arról, hogy Mikola Priszjazsnyuk volt agrárpolitikai miniszternél házkutatást tartott a rendőrség. Lefoglaltak tőle 286 ezer dollárt, 659 ezer hrivnyát (csaknem 66 ezer dollárt), továbbá több értékes karórát. A volt miniszter ellen költségvetési pénzek elsikkasztása miatt indítottak eljárást.

A főügyészség és a rendőrség tagjai átkutatták Eduard Sztavickij volt energetikai miniszter lakását és irodáit is – hozták nyilánosságra a Hromadske.tv tudósítói, akik ott voltak a házkutatáskor.

Az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál értesülései szerint az exminiszter és több magas rangú állami tisztségviselő ellen büntetőeljárást indítottak hűtlen kezelés, sikkasztás, hatalommal való visszaélés, valamint pénzmosás gyanújával.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez