Átfestettek a két milliós krími graffitit Moszkvában

Vajon a történelmi emlékek, vagy a politikai propaganda a fontosabb? A legutóbbi ilyen orosz vitát az utóbbi nyerte meg, ráadásul a legfrissebb büszkeséggel, a Krímmel szemben.

A Krím-félsziget márciusi visszacsatolása okozta eufóriában hatalmas graffiti került a moszkvai Szolzsenyicin utca egyik történelmi épületének oldalára. „A Krím és Oroszország mindörökké együtt” kép felfestéséért két millió rubelt fizetett saját zsebéből Alekszandr Djagilev, a Kreml közeli fiatalokat tömörítő Nasi és Molodaja Gvardija csoportok korábbi tagja.

Az alkotás a „2000 ház Oroszországban” projekt részét képezte, amely épületek ezreit kívánta patrióta képekkel lefesteni, írja a The Moscow Times.

Idővel azonban átfestették a graffitit. Szerdán, saját Vkontakte oldalán Djagilev 100.000 rubelt ajánlott annak, aki bármit tud az esetről.

A válasz végül a Twitteren érkezett meg pénteken. Andrej Novicskov, az Arhnadzor önkéntes városvédő csoport tagja posztolta, ő kérte a moszkvai kerületi önkormányzatot, távolítsák el a graffitit, amely miatt korábban már panaszkodott egy kerületi tanácsos.

Az átfestés után (Kép: www.themoscowtimes.com)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez