Letették a fegyvert a maláj gép roncsainál az ukránok

Kijev az ENSZ-főtitkár kérésére tette le a fegyvert abban a kelet-ukrajnai térségben, ahol két hete lezuhant a Malaysia Airlines utasszállítója. A területet így nagyobb biztonsággal közelíthetik meg a nemzetközi szakértők.

Az ukrán fegyveres alakulatok egy napra felfüggesztették a támadó hadműveleteket abban a kelet-ukrajnai térségben, ahol két héttel ezelőtt lezuhant a maláj légitársaság utasszállító repülőgépe – közölték csütörtökön a terrorellenes hadművelet parancsnokságán.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár kérésére hirdettek egyoldalúan tűzszünetet, hogy szavatolják a katasztrófát vizsgáló nemzetközi szakértők munkájának biztonságát. Az ukrán fegyveres erők nem folytatnak hadműveleteket a térségben, kivéve, ha támadás éri őket – tájékoztatott közleményében a törzskar.

Közben az orosz légiközlekedési hivatal, a Roszaviacija közölte, hogy Kijevbe megérkeztek az orosz szakértők, hogy bekapcsolódjanak a katasztrófa okainak felderítésébe. A többi ország szakértőivel együtt megpróbálnak még a nap folyamán eljutni abba a térségbe, ahol lezuhant a gép.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez