Mitől lett ennyi képviselő milliomos?

A legutóbbi vagyonnyilatkozatokból kitűnik, az örmény parlament 131 tagjából 19 milliomos. Dollárban számolva. Amerikaiban.

A legszegényebb kaukázusi országnak számító Örményországban meglepően sok a milliomos politikus – adja hírül az eurasianet.org. Igaz, a cikk írásakor csak az örmény verzió volt elérhető a neten, az angol nem, de abból is világosan látni, a Virágzó Örményország ellenzéki párt tagjainak is meglehetősen virágzó életük lehet.

A párt vezetője, Gagik Carjukan a leggazdagabb üzletemberek közé tartozik, rajta kívül  még nyolc milliomos tagja van a szervezetnek, összesített vagyonuk értéke 163,3 millió dollár. A kormányzó Örményországi Republikánus Pártnak  kilenc milliomosa van. A “milliomos képviselői klub” 19. tagja független.

A 168 Zham (168 Óra) nevű örmény lapra hivatkozva az eurasianet.org azt is megjegyzi, az összes képviselő összvagyona 235 millió dollár, miközben az átlagkereset 424 dollár az országban.

Sokan kritizálják a jereváni parlamentet, a bírálók  szerint a vezető réteg üzleti körének tartják fenn a helyeket, plusz bevételekhez segítve az üzlettársakat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez