Leálltak a vonatok az új isztambuli alagútban

Egy nappal az ünnepélyes átadás után üzemzavar miatt 10 percre leállt a vonatközlekedés az új isztambuli alagútban. A fiaskót egy váratlan áramszünet okozta, amelyet állítólag a vészfékek túlzott “nyomogatása” váltott ki.

 

Az október 31-i csúcsforgalom idején rövid áramkimaradás volt, így az alagútban közlekedő gyorsvasút utasai arra kényszerültek, hogy kiszálljanak a szerelvényből és gyalog tegyék meg az utat a sínek között az Európát Ázsiától elválasztó tengerszoros, a Márvány-tengert a Fekete-tengerrel összekötő Boszporusz alatt. A szerelvényen 1400 utas tartózkodott. Az illetékesek gyorsan intézkedtek, tíz perccel később helyreállt a gyorsvasút működése.

A közlekedési minisztérium szóvivőjének közlése szerint az üzemzavarnak az volt az oka, hogy kedden sokan megnyomták a vészfék gombját, ami másnap rendszerhibát okozott.

Az összesen 13,6 kilométeres Marmaraynak egy 1,4 kilométeres szakasza húzódik az Európát Ázsiától elválasztó Boszporusz alatt. Ez a rész több mint 55 méterrel a tengerszint alatt van,  és ezzel a legmélyebben fekvő vasúti alagút a világon. Becslések szerint jelentősen tehermentesítheti az isztambuli hidakat, naponta akár egy millióan is átjuthatnak rajta egyik földrészről a másikra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez