Börtön a szabad csókért

Hét fiatal szaúdi férfit tartóztattak le Dhahran városában, mert az “Ölelj szabadon” kampányon felbuzdulva, ingyen csókot ajánlottak egy forgalmas bevásárlóközpont mellett.

A múlt héten két szaúdi férfi szabad ölelést ígért mindenkinek Szaúd-Arábiában, amiről youtube videó is készült. (http://www.keletport.hu/index.php/eletmod/103-obol/216-olelj-szabadon-szaud-arabiaban)Később azonban
mindkettőjüket őrizetbe vette a vallási rendőrség, a helyi törvények megsértéséért és az országtól idegen tevékenységért. Aztán aláírattak velük egy ígéretet, hogy soha többé nem tesznek ilyent.

Nem kellett sok időnek eltelnie ahhoz, hogy egy hasonló, de az iszlám vallás szempontjából sokkal provokatívabb ajánlattal álljon elő pár szaúdi fiatal: “Szabad Csók” feliratú táblával álltak ki egy forgalmas bevásárlóközpont mellé Dhahran városában.

A 16 és 20 év közötti fiatalokat azonnal letartóztatta a Mutaween, azaz a monarchia vallási rendőrsége. Természetesen ez az eset az szabad ölelésnél is jobban megosztotta a szaúdi társadalmat. Sokan kárhoztatták a szaúdi fiatalok “alacsony műveltségét”, s úgy vélték, hogy az akció nem más, mint  “teljesen aberrált viselkedés és felhívás a dekadenciára.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez