Új divat Szíriában: Mikulásnak öltözött harcosok

Az ünnepek közeledtével egyre több militánsérez késztetést arra, hogy Mikulás jelmezt öltve harcoljon. A “fegyveres Mikulások” állandóan képeket készítenek önmagukról és ezt fel is töltik a közösségi oldalakra.

A szíriai Aleppó városában egy nagyon különös szokást vettek fel az Szíriai Szabad Hadsereg tagjai: Mikulásnak öltözve járják a frontokat. Bár arról még nincs hír, hogy ilyen jelmezben harcba bocsátkoztak volna a kormányerőkkel, de például ők felügyelik az ellátmányokat.

A Shabiha miliíca (aminek vezetője Namir al-Assad, Bashar al-Assad elnök édesapjának unokatestvére) és a Lijan milíciában harcoló kevés keresztény “gyalázatos cselekménynek” nevezte a “takrifi terroristák gúnyolódását.” Helyi források szerint már hajtóvadászatot is indítottak a harcokban elég feltűnő öltözékű militáns-terroristák ellen.

Mindeközben a szíriai fegyveres csoportok kijelentették, hogy addig nem hajlandóak részt venni a szíriai válság rendezését célzó genfi konferencián, amíg a kormányerők nem szüntetik be az Aleppó városa elleni légitámadásokat, amelyek csak a múlt héten 300 halálos áldozatot követeltek. Aleppóban már napok óta súlyos harcok dúlnak és a Szíriai Arab Hadsereg folyamatos légitámadásokat hajtott végre különböző célpontok ellen. Ugyanakkor, mivel a militánsok gyakran a lakóházakban bújnak el és az itt élőket használják pajzsként, ezért sok a civil halálos áldozatok.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez